IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
16:45 | 9 януари 2022
Обновен: 01:26 | 27 април 2024

Издирват кой обеси малко куче в дере 

Само за последните 10 дни това е вторият подобен случай на жестокост

По материала работи: Слав Велев
Издирват кой обеси малко куче в дере 

4-5 месечно куче е било обесено край дере по пътя от пазарджишкото село Добровница към главното шосе от областния град за Пловдив.

Мъникът е бил намерено от случаен минувач, който се обадил в природозащитна организация, а оттам подали сигнал в Районното управление на МВР в Пазарджик.

Жестокият и брутален акт е станал в петък и именно тогава е подаден и сигналът от 37-годишен мъж от селото. На мястото веднага е изпратен автопатрул с дежурна група, която е установила, че животното е било обесено.

По първоначалните данни кучето няма установен собственик и не е регистрирано. По случая се води разследване и се издирва извършителят.

Само за последните 10 дни това е вторият подобен случай на жестокост към куче, след като на Бъдни вечер собственик на джиппрегази кучето Роска, която благодарение на бързата реакция на Трифон Кабуров беше откарана във ветеринарна клиника в Пловдив и докторите я спасиха, а преди дни кучето беше изписано.

Коментари

Новини Варна