IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
08:40 | 13 януари 2022
Обновен: 03:52 | 25 април 2024

Скандални среднощни PCR-и! Кой установи ковида на парламентарния шеф?

Пресцентърът на парламента направи уточнение за Covid теста на Никола Минчев

По материала работи: Слав Велев
Скандални среднощни PCR-и! Кой установи ковида на парламентарния шеф?

Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 минути и кой е бил дежурният лекармикробиолог/вирусолог, валидирал изследването на председателя на парламента Никола Минчев посред нощ и извън работно време. Тези въпроси отправи в публикация във Фейсбук бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Ето какво е написал Ангелов:

"Виждам тестовете на двама от участниците в КСНС - Никола Минчев и Десислава Атанасова. Консултативният съвет приключи около 19:30-19:40 часа. Новината за положителния тест на председателя на НС беше съобщена първо от сайта на НОВА ТВ в 21:24 часа. На база тези факти, можем да установим, че пробата на г-н Минчев е взета около 20:00 ч.,а резултатът е бил готов около 21:20 ч. От снимката, публикувана от Никола Минчев виждаме, че тестът му е по метода - PCR. Или за готова проба за час и двайсет минути - услугата е експресен PCR. И сега става интересно. Най-късният възможен час за пробовземане в София за това изследване с тази услуга е 19:00 ч.

Любопитни са следните въпроси:

1. Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 мин.? (При Десислава Атанасова лабораторията е ясна, при Никола Минчев остава загадка)

2. Кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването посред нощ, извън работно време? (При снимката на Десислава Атанасова се виждат имената на лекар, при тази на Никола Минчев липсва, а това прави изследването невалидно)

3. Направено ли е изследването на Никола Минчев преди КСНС и проявявал ли е симптоми на COVID-19 още преди Консултативния съвет? Ще използвам и възможността да отправя един съвет към г-н Минчев: Свиквайте с този интерес към Вас. Това е нормално. Той няма други цели, освен една-как е председателят на Народното събрание и спазил ли е правилата, както всички български граждани. И всичко това, защото от изследването, което е качил Никола Минчев, не става ясно, че принадлежи на него- липсват имена, ЕГН, инициали или някой от нормалните атрибути за това изследване.

Пресцентърът на парламента изпрати уточнение и снимки във връзка с позитивния тест за ковид на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Повод за уточнението е разпространяваща се информация и съмнения за времето на теста, съобщава БТА.

От приложените снимки се вижда, че тестът е направен на 10 януари, но не е посочен час. Единственият час, който се вижда, е часът заедно с датата на разпечатване на документа (1/12/22, 9:57 АМ).

Призоваваме да се прави разлика между дата на отпечатване на документ и дата на извършване на медицински тест, заявяват от пресцентъра на парламента. 

Никола Минчев е под карантина заради положителния тест за ковид. Той участва в заседанието на КСНС при президента от 10 януари. Това наложи под карантина да са и останалите участници в заседанието. 

По-рано днес председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който също присъства на КСНС, изрази притеснение, че Минчев е направил теста си преди заседанието, припомня БТА.

Коментари

БЪЛГАРКА ( преди 2 години )
УПРАВЛЯВАТ НИ СЪЩИТЕ ЛЪЖЦИ И МАНИПУЛАТОРИ КАКТО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ !!! ВРЕМЕ Е кирчо и кокорчо ДА СИ ХОДЯТ ЗА КАНАДА !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна