IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:45 | 20 януари 2022
Обновен: 04:22 | 18 април 2024

Петков: Сметките за ток през февруари ще бъдат по-ниски

"Бизнесът е компенсиран със 110 лв. за ноември", заяви министър-председателят

По материала работи: Слав Велев
Петков: Сметките за ток през февруари ще бъдат по-ниски

Сметките на битовите потребители са под мораториум. Те не са били вдигнати и няма да бъдат докато има мораториум. По-високата цена, която някои битови потребители в момента виждат, е на база по-високите цени от лятото. Това заяви министър-председателят Кирил Петков преди началото на днешното заседание на Министерски съвет.

"Бизнесът е компенсиран със 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и сме сложили таван до 250 лв., независимо от пазарните цени, за януари месец. Помощта за декември месец, най-вероятно голяма част от нея ще влезе в сметките, които бизнес потребителите ще видят в началото на февруари. С други думи - сметките за месец декември сега ще бъдат компенсирани през февруари. Така че очаквайте намаляване на сметките за електроенергия. За газа по същия начин. Имаме в момента помощи и за декември, и за януари, които ще се отразят в сметките за февруари, каза Петков, успокоявайки потребителите да не се притесняват от получени по-високи сметки за ток и газ, предава БГНЕС.

Коментари

Новини Варна