IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
16:45 | 20 януари 2022
Обновен: 11:41 | 28 март 2024

Опровержение от Йордан Моллов

По материала работи: Слав Велев
Опровержение от Йордан Моллов

Публикуваме опровержение от Йордан Моллов по повод статия на БНТ, препечатана в "Dnes.dir.bg" и редица други медии, сред които и "Черно море" със заглавие: "Кой кой е в пирамидата – брокер от "Уолстрийт", другият замесен с КТБ. Става въпрос за арестувана група с обвинение за осъществяване на измамна схема с мними инвестиции за милиони.

Текстът е без редакторска намеса:

"Главен редактор

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Обръщам се към вас, във връзка с публикации във вашата медия , които считам за неточни, неверни и недопустими по повод дейността, която извършвам. Във вашите статии се съдържат изрази като "мним брокер", „брокер менте“, "измамник", които не кореспондират с истината. Приложено ви изпращам лиценз, издаден ми от Комисията по Финансов Надзор за придобиване на право за извършване на дейност като брокер на ценни книжа, с дата 30.01.2012г., валиден и към настоящия момент.  

Образованието, което съм получил в едни от най-престижните университети, както и професионалното ми минало на пазари в Съединените Щати и Западна Европа, не може да кореспондира с определението "мним брокер" или „брокер менте“ То е по-подходящо за някой, който никога е нямал досег до подобен бизнес и решил да се представя за такъв.

По всичко личи, че внушението е търсен ефект, което цели да дискредитира лице, срещу което не е произнесена присъда. Гореизложените факти могат да бъдат проверени на сайта на КФН и би следвало да бъдат обект поне на справка от страна на медиите, преди да се излезе с "позиция", термин който дори не би трябвало да съществува в езика на журналистите, тъй като те би следвало да представят информацията безпристрастно.

Внушението, чрез думите "мним брокер", „брокер менте“, "измамник" е не само безпочвено и компрометиращо, но и представлява клевета по смисъла на чл.147 от Наказателния кодекс.

С уважение:

Йордан Моллов"

Новини Варна