IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:45 | 21 януари 2022
Обновен: 00:33 | 25 април 2024

Стефан Янев ще купува подводници

Взимаме още 8 изстребители от САЩ

По материала работи: Слав Велев
Стефан Янев ще купува подводници

Стефан Янев

Правителството преговаря за закупуване на две подводници, заяви  министърът на отбраната Стефан Янев пред NOVA.

"Подводници нямаме, всеки флот е хубаво да има такава способност. Водят се разговори с определена държава за определен тип подводници, но всичко в момента е на ниво преговори. Има начин средства за подводница да бъдат предвидени в бюджета или в актуализацията му. Не говорим за нови подводници, но са в добро техническо състояние", каза Стефан Янев.

Също така стана ясно също, че ще купуваме още 8 изстребители от САЩ, но засега не се знае кога.

По отношение потенциален конфликт между Русия и Украйна военният министър заяви, че се работи по три възможни сценария.

"В момента дали и какво решение предстои  ще се разбере в следващите няколко седмици. В календара на НАТО предстои среща на министрите на отбраната през февруари. Дотогава трябва да имаме национална позиция, която аз трябва да защитя на срещата. Когато се вземе решението за позицията ни от Министерски съвет, ще бъде комуникирана", заяви Стефан Янев.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Да сте живи и здрави ! Всичко друго оправихте само подводници и истребители ви липсват. Американците си продават старите самолети а ние се радваме че имаме нови. ГКого ще пазите то не останаха българи в България .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
Новини Варна