IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
18:32 | 12 май 2015
Обновен: 02:41 | 29 април 2024

Снимки разкриха фаталния запой в Яхиново

Погребват загиналите в абитуриентските им костюми

По материала работи: Слав Велев
Снимки разкриха фаталния запой в Яхиново

Снимки разкриха фаталния запой на момчетата в Яхиново, едно от които загина и уби още четирима души, след като колата му се заби в електрически стълб в центъра.

 

"Юнаците" пили до откат в съседното село Червен брег преди да потеглят с колата. Еипът на Спешния център в Дупница е заварил трима живи участници в жестоката катастрофа в Яхиново, която в неделя почерни селото.

 

Свидетел на кървавото меле, пожелал анонимност, разказа за „Вяра", че с очите си видял как угаснал животът на две от жертвите: „Когато на място пристигна линейката, трима от потърпевшите бяха живи, а двама мъртви. Те бяха починали на място. Медицинският екип около 15 минути чака от ЧЕЗ Електроразпределение да изключат тока, докато потърпевшите бяха между жиците с течащ по тях ток. Преди това един от оцелелите се изправи и призова: „Моля ви, побързайте". В този момент обаче настъпи кабела с единия крак, залитна, с другия крак стъпи върху един от ранените и на място починаха и двамата пред очите на Спешна помощ". 

 

19-годишният шофьор Емил Скоклев и неговите приятели, които загубиха живота си и пострадаха при жестоката катастрофа, са пили алкохол, преди да се качат в колата. Това се е случило в дома на единия - Мариан Джамбазов, а според други запоят е продължил в заведение в центъра на Яхиново. 

 

Химическите експертизи на телата на загиналите в катастрофата в дупнишкото село ще са готови най-рано от всички назначени съдебномедицински експертизи на труповете и автотехническата експертиза. В края на седмицата ще разполагаме с резултатите от химическите експертизи и тогава ще можем да кажем имало ли е алкохол в кръвта на загиналите, в чия кръв е имало и в чия не. Всичко останало е предварителна информация, уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова.

 

 

При кървавата катастрофа загинаха 19-годишният Мариан Джамбазов, 19-годишният Емил Скоклев, 14-годишният Илиян Гущеров, Ивайло Йотов, на 17 г. и 40-годишната Елза Георгиева от Кюстендил. Тежко ранен е Милчо Паликарски, син на полицай, който по спешност е закаран в „Пирогов" с тежка черепно-мозъчна травма. 

 

Днес погребват жертвите, като покойните бъдещи абитуриенти ще бъдат положени в ковчезите с официалните костюми, предвидени от родителите им за бала. 

 

Източник: Vsekiden.com

Коментари

Новини Варна