IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:45 | 1 февруари 2022
Обновен: 15:31 | 21 април 2024

Само за месец: Горските прибраха 21 каруци с незаконни дърва

В полза на държавата са иззети още над 50 куб. м. дървесина

По материала работи: Слав Велев
Само за месец: Горските прибраха 21 каруци с незаконни дърва

Снимката е илюстративна

21 каруци, натоварени с незаконно добита дървесина, конфискуваха през януари служители на СИДП. В полза на държавата са прибрани още над 50 пространствени кубически метра дърва за огрев, автомобил, пет моторни триона и още много  инструменти за дърводобив.

4600 проверки са извършили през месеца служители на 18 стопанства в обхвата на СИДП. Половината от тях са на ловци, а останалите на обекти за добив на дървесина и превозни средства извършващи различни дейности в държавните горски територии. За различни нарушения горските са съставили 80 акта и 27 констативни протокола.

И през последната седмица на януари служители от стопанствата продължават с интензивните проверки в горите. Две каруци и един кубик дърва са конфискувани в ДЛС-Паламара, а на незаконните дървосекачи са съставени четири акта и един констативен протокол по Закона за горите. Същият брой актове и протоколи са получили бракониери, заловени на територията на ДГС-Нови пазар с една каруца и близо шест пространствени кубически метра дърва за огрев.

За периода 24-31,01.2022г. са задържани още два кубика дърва в ДГС-Генерал Тошево, две каруци и два кубика дърва за огрев в ДЛС-Балчик, автомобил и четири кубика дърва в ДЛС-Шерба, както и 5 пр.м³ дърва за огрев в ДГС-Провадия. На нарушителите заловени през седмицата са разписани 16 акта и 9 констативни протокола по ЗГ.

Коментари

Новини Варна