IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:35 | 4 юли 2014
Обновен: 22:01 | 24 април 2024

Сергей Лавров идва в България

Сергей Лавров идва в България

По материала работи: Деян Михайлов
Сергей Лавров идва в България

В понеделник на посещение в България по покана на българския си колега Кристиан Вигенин пристига министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.

Визитата е по повод на отбелязването през 2014 г. на 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Официалните разговори между двамата министри ще се състоят от 13.00 часа в сградата на МВнР. След това - в 14.30 ч., ще бъде подписано Споразумение между правителството на Република България и правителството на Руската федерация за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука.

Двамата министри ще валидират пощенско филателно издание, посветено на 135-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения. Кристиан Вигенин и Сергей Лавров ще дадат брифинг. В рамките на визитата си в България Сергей Лавров ще бъде приет от президента Росен Плевнелиев, от премиера Пламен Орешарски и от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Коментари

Новини Варна