IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:15 | 5 февруари 2022
Обновен: 14:09 | 18 април 2024

БДЖ скъсява с час пътуването с влака Варна - Бургас

Министърът обещава по-чисти вагони с безжичен интернет

По материала работи: Слав Велев
БДЖ скъсява с час пътуването с влака Варна - Бургас

"Още през месец май ще пуснем две по-бързи линии в направление Бургас и направление Варна. Ще скъсим времето с поне час", заяви министърът на транспорта Николай Събев пред БНТ.

В бюджета за тази година са предвидени 677 млн. лева инвестиции в този сектор.

Ангажира се вагоните да са изключително чисти, с безжичен интернет, а цената да остане такава, каквато е сега. Сега според него качеството не е достатъчно, а когато качеството се подобри, може да се мисли за по-високи цени в определени релации.

По-добре е да инвестираме основно в жп транспорт и с това да станем "зелени", каза още Събев.

"Разбира се, че ще има съкращения в областта на администрацията", ангажира се транспортният министър. От 3 администрации ще стане една, допълни той.

Според него има голяма степен на недоверие у хората по повод възможни реформи. Желанието за реформи означава да имаш куража да посрещнеш всички съветници, които ще ти кажат не така, а по друг начин го направи, коментира министърът.

Имаме проблем с транспортната свързаност на България с Европа, подчерта още министър Събев.

"На практика, дори в нашите отчети за транспортна свързаност ние докладваме, че сме само 12% отговарящи на изискванията за европейска и световна транспортна мрежа", заяви той.

Коментира иронично, че предишните управници в жп сектора са били добри в продажбата на активи.

Коментари

Новини Варна