IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
12:00 | 9 февруари 2022
Обновен: 17:30 | 23 април 2024

Хакатон за по-добър въздух в България събира съмишленици от цялата страна

По време на събитието ще се представят решения

По материала работи: Слав Велев
Хакатон за по-добър въздух в България събира съмишленици от цялата страна

На 25 февруари от 11:00 ч. ще се проведе събитието „Подобряване на качеството на въздуха в България”. Организатор е Clean Air Fund в партньорство със „Зелена София“, Столична община, MOVE.BG, VMware и „За Земята“. Събитието ще се проведе в две части, като първата включва представяне на последното изследване, реализирано по поръчка на Clean Air Fund. Втората част ще бъде под формата на хакатон, обединяващ съмишленици, които искат да подобрят качеството на въздуха в своите градове.

Проучването „Въздействие на замърсяването на въздуха върху кариерните решения на висококвалифицираните работници в София”, е проведено през 2021 г. от Deloitte. Данните от изследването показват, че замърсеният въздух е една от причините за намалена продуктивност на работното място. Анализът засяга връзката между замърсяването на въздуха и кариерните решения на висококвалифицираните служители в София. Въпреки че проучването се фокусира върху тази група, проблемът засяга жителите на всеки град със замърсен въздух.

В хакатона могат да се регистрират участници без ограничения като местожителство, заемана позиция или възраст на този линк. Крайният срок за записване на индивидуален участник или отбор от пет души е до 22.02.2022 г.

Хакатонът ще се проведе онлайн, а участниците ще бъдат разделени в отбори от 5 души и наставлявани от специалисти с предишен опит в областта. Времето, с което ще разполагат отборите, за да подготвят своите идеи и да ги представят пред специално жури, състоящо се от представители на Clean Air Fund, „Зелена София“, MOVE.BG, VMWare и „За Земята“, ще бъде 4 часа.

Отборите, които заемат първите три места, ще получат специални награди - електрически тротинетки, ваучери за аудиокниги, ваучери за наемане на електрически скутери и др.

Повече за хакатона можете да намерите тук.

Повече за Clean Air Fund

Clean Air Fund e организация, която работи в световен мащаб по проекти, които целят да помогнат в предоставянето на чист въздух за всички. Clean Air Fund подкрепя инициативи за създаването на политики, кампании и изследвания за чист въздух.

Коментари

Новини Варна