IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:20 | 10 февруари 2022
Обновен: 01:55 | 19 април 2024

Затвор за пияната и дрогирана учителка, прегазила тийнейджър на колело

Присъдата от 3 г. затвор не е окончателна и може да се обжалва

По материала работи: Слав Велев
Затвор за пияната и дрогирана учителка, прегазила тийнейджър на колело

Снимката е илюстративна

Пияната и дрогирана шофьорка, която прегази и уби 17-годишен велосипедист в село Търнава, ще лежи 3 години в затвора, постанови Окръжният съд във Враца. Инцидентът стана юни миналата година. Обвиняемата ще трябва да изтърпи присъдата си при първоначален "общ" режим.

Габриел беше смъртоносно блъснат от Весела В. около 23 ч. на 29 юни 2021 г.

Обвиняемата е призната за виновна в това, че в село Търнава, при управление на лек автомобил "Ауди" в нарушение на правилата за движение, като не е контролирала непрекъснато пътното превозно средство и движейки се с превишена скорост от над 85 километра в час в населено място, където има ограничение на максимално разрешената скорост от 50 км в час, е причинила смъртта на младежа. Допълнително утежняващо обстоятелство е, че подсъдимата е била в пияно състояние, установено по надлежния ред, и след употреба на марихуана.

Делото премина в едно заседание и по реда на съкратеното съдебно следствие по искане на подсъдимата и нейната защита. Весела В. е признала изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се е съгласила да не се събират доказателства за тях.

При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да намали наложеното наказание с една трета. Първоначалното наказание, определено от съда за това престъпление е четири години и шест месеца "лишаване от свобода", което след редукцията определя наложеното наказание за Весела В. да е три години "лишаване от свобода", което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Съдът лишава подсъдимата и от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от четири години. Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд, се уточнява в съобщението.

По време на съдебния процес стана ясно, че 40-годишната подсъдима е учителка в Бяла Слатина. 17-годишният Габриел, който родом е от Алтимир, е живеел със 70-годишната си баба в Търнава, която се грижела за него, тъй като майка му живеела и работибо в чужбина. Той се прибирал от работа с велосипеда си, когато бил пометен от колата на Весела В.

Коментари

Новини Варна