IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:38 | 4 юли 2014
Обновен: 15:07 | 17 май 2024

Дават на абитуриентите безплатен електронен подпис

Дават на абитуриентите безплатен електронен подпис

По материала работи: Деян Михайлов
Дават на абитуриентите безплатен електронен подпис

Всички завършващи средно образование да получават като подарък електронен подпис. Вицепремиерът Даниела Бобева каза, че има такава идея, но за целта ще са нужни около 2 милиона лева на година. Според нея обаче това би могло да се реализира от следващите правителства, а по този начин ще се стимулира използването на електронни услуги в България.

„По този начин им създаваме условията и възможността да започнат още от ранна възраст да се ползват от електронните услуги. Мисля, че тази идея ще се реализира, защото с промените в закона и това, че вече стартират комплексните административни услуги, ще се наложи по-активно получаване на електронен подпис. Тези, които са над 18 години, ще се наложи да си закупят електронния подпис, но за младите е хубаво на абитуриентския им бал вместо екзотични подаръци, един електронен подпис би бил добър подарък от държавата", добави Бобева.

По думите й без електронен подпис гражданите не биха могли да се възползват от целия пакет електронните услуги, които са готови или се подготвят.

Коментари

Новини Варна