IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:10 | 18 февруари 2022
Обновен: 13:55 | 18 април 2024

Дядо в насрещното! Лети с бясна скорост по АМ "Тракия"

Само за миг си представете, че срещу вас се движи кола със 120-130 км/ч, пише Мирослав Стоянов

По материала работи: Слав Велев
Дядо в насрещното! Лети с бясна скорост по АМ "Тракия"

Снимка: Фейсбук/Мирослав Стоянов

Говорителят на ОДМВР-Пазарджик публикува за своята признателност към колегите си, реагирали светкавично и адекватно при инцидента, станал на АМ „Тракия“ днес.

Припомняме, че човек на 72 години е шофирал колата си в насрещното движение в посока Бургас, когато тримата служители се втурнали с полицейската кола, да го спрат.

Мирослав Стоянов ги определя като герой, защото осен бързата реакция на полицаите, те не са допуснали и настъпването на инцидент.

Ето какво написа Стоянов:

"Всеки ден колегите ми полицаи, пожарникари, спасители, редови служители работят усърдно и при определени служебни ситуации рискуват живота си. Моята много обична задача е точно това им поведение да го направя достояние на хората. Ето и една подобна случка от днес:

Мястото е 69-ти километър от АМ "Тракия". Всичко това се развива , като в екшън филм. Автопатрул в състав от инспектор Андрей Тодоров и младши-автоконтрольор Благой Риков извършват проверка на лек автомобил. Докато трае проверката полицаите забелязват в съседното платно, в което се движат автомобили по посока за Бургас как в насрещното минава с висока скорост лек автомобил.

Човекът шофира в крайна дясна за него лента, в която всъщност се явява скоростна за всички останали движещи се срещу него в това платно. Двамата пътни полицаи въобще не се двоумят, пришпорват служебната "КИА", на лампи и сирени настигат "Фиат"-а, който продължава да си кара с над 120 километра в час в насрещното движение по аутобана.

След три километра успяват да го спрат. Човекът /мъж на 72 години/ чинно спира в дясно, но точно това дясно е скоростната лента на платното за Бургас. Тогава униформените скачат през мантинелата, спират цялото движение в двете ленти и преместват колата в безопасна зона на аварийната лента. Благодарение на Всевишният и на тяхната адекватна и много бърза реакция няма пътен инцидент, няма пострадали хора, самите те не са пострадали при изпълнение на задълженията си.

Мъж летя с колата си в насрещното на "Тракия", полицаи го гониха успоредно

Само за миг си представете, че пътувате по посока за Пловдив, тръгвате да изпреварвате някой и в скоростната лента срещу Вас автомобил с около 120-130 киометра в час. Не искам и да си представям последствията, които със сигурност щяха да доведат до загуба на животи !

Та така, гордея се с моите колеги!!!"

Коментари

мими ( преди 2 години )
Да не е искал да литне, дядо?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна