IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
09:10 | 21 февруари 2022
Обновен: 13:35 | 19 април 2024

След опита за вендета: Денди в кома, с черепна травма. Животът му виси на косъм

Търсят кръводарители за светския лъв от Перник

По материала работи: Слав Велев
След опита за вендета: Денди в кома, с черепна травма. Животът му виси на косъм

Светският хроникьор Любомир Милчев - Денди е в кома с черепна травма. Животът му е в опасност лекарите от Окръжна болница “Света Анна” се борят да го спасят. Това споделиха приятели на Денди във фейсбук и призоваха за него да се дарява кръв, като акцията продължава и днес.

Както съобщи ИА "Черно море" в петък, Денди е бил пребит в дома му и намерен в безпомощно състояние от негов приятел, който се обадил в Спешна помощ. От полицията не съобщиха подробности за нараняванията му, но стана ясно, че се води разследване на опит за убийство. Извършени са били огледи на мястото на престъплението, разпитани са свидетели.

До късно вчера не стана известно дали първоначално Денди е бил в състояние да съобщи подробности, както и дали вече има задържани по случая. Не се знае нищо за мотивите, нито за версиите, но не бе съобщено от жилището да липсват ценности и да се води разследване и за грабеж, предаде "Труд".

“Засега ни остава само да се молим Денди да има късмет! Който желае да дари кръв - има нужда, може да го направи в неделя в Национален кръводарителски център на името на Любомир Илиев Милчев. Оттам дават бележка, която носите в Окръжна болница “Св. Анна!” А от понеделник можете да кръводарител и в самата Окръжна болница. Но аз ще ида утре - защото нещата са спешни”, призова актрисата Касиел Ноа Ашер късно вечерта в събота във фейсбук. По нейна информация това не е първото посегателство над Денди. По думите є в последните години той е бил пребиван поне два пъти до момента.

“Аз не съм в състояние да припозная социалистическото минало като част от моята предистория. При все че в него са се случили много неприятни за семейството ми неща, аз го възприемам като една дълго проточила се преструвка. Не вярвах ни думица от социалистическите бръщолевеници и ми бе достатъчно да разгледам няколко снимки на царското семейство и вещите в къщата на прабаба ми, за да имам интуицията, че става дума за истински неща и за един безкрайно по-богат и хармоничен образ на живеене.”

“Тази българска склонност към половинчатото, тази враждебност по отношение на пълнотата на едно изражение, в случая изражението на българското достолепие, прави щото българската сцена да изобилства от поддържащи роли, от суфльори и появата на истинските герои се счита неприлична и обидна за българската скромност и свитост.” 

Евгени Минчев пред “Труд”: Надявам се да не е истина

“Горкото момче. Съчувствам, че му се е случило това, но какво всъщност се е случило, никой не ни казва. Обвинение в опит за убийство си е тежка новина, но мълчанието на органите поражда много въпросителни. Намесен ли е изобщо орган в този случай и какъв... Надявам се случващото се около господина да се окаже една миризлива рекламна партенка. Или поне преувеличена”, коментира случая пиар експертът лорд Евгени Минчев пред “Труд”.

Кой е Денди?

Светският лъв от Перник

2006 г. Денди влиза за първи път във “ВИП Брадър”.  Снимка: Булфото

Любомир Милчев-Денди е роден в град Дупница през 1963 г. Той обаче обича да казва, че само там е записан, защото раждането му започнало по пътя към Рилския манастир. Иначе живее в Перник до записването си в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. В казармата, която беше задължителна, е служил 2 години в Строителни войски, предимно с цигани и турци. Но казва, че се разбирал с тях добре и никога не са го тормозели, въпреки че и там е бил ексцентричен.

През 1988 г. завършва специалностите “Културология” и “Българска филология”. Специализира докторантура в Германия в университета в Бохум и в университета в Хайделберг. Бил е главен редактор на културно-информационния справочник за София - “Градът”. Автор е на над 15 книги, част от които са с литературна критика. Води различни рубрики, както модни, така и светски за български издания, но истинската му популярност се дължи на телевизията. Участва като “светски лъв” в предавания, като “Сблъсък”, “Искрено и лично” и други, а през 2006 г. и 2013 г. влиза в риалити форматите на “Вип Брадър”, като втория път се класира на трето място.

Самият Денди споделя, че е от фамилия на репресирани след 9 септември 1944 г. и много уважава предците си. В същото време води война с родителите и със сестра си, която е учителка в Перник. Твърди, че тя е била фаворизирана, докато майка му и баща му не разбирали влечението му към поезията и докато бил по-млад му говорели, че е “редно малко да се оправи и да прилича на истински мъж”.

Клюкарските издания и сайтове са пълни с истории за него и сексуалната му ориентация, алкохолните му подвизи и какво ли още не, но най-често историите са или лъжливи, или силно преувеличени. Приятелите му казват, че той дори се радвал на някои от най-екстравагантните фалшиви новини с името му, защото помагат за неговата популярност.

Заради героя Денди-Пенди

Жалва се до СЕМ от „Шоуто на Слави“

Актьорът Мариян Бачев в ролята на Денди-Пенди.

Любомир Милчев се жалва до СЕМ през 2016 г. от “Шоуто на Слави”, което тогава вървеше ро Би Ти Ви. Той обясни мотивите си с това, че след като е бил показан от комика Мариян Бачев образа на “Денди Пенди”, на него започнали да му подвикват и подсвиркват минувачи по улицата.

“Признавам, не съм сред почитателите на този формат и не го гледам, но мои приятели с възмущение ми обърнаха внимание на пародийния телевизионен образ Денди-Пенди. Както може да се предположи, Пенди е като контракция на “пендел”, “педал”, “педераст”... Няма съмнение, че истинските почитатели на това шоу бездруго не блестят с голяма култура и усет, обожават някой да бъде омаскарен, а също и да бъдат манипулирани и тъкмо така са благодатна почва за насаждане на омраза към различното, към по-сложното, към традиционалното, въобще към онова, което не се вписва в мерзкия модел на чалга-клишетата, най-вече чрез инсинуиране на перверзна сексуалност”, написа Денди в жалбата си, която бе публикувана дори и в сериозни вестници. Естествено - никой после не се сети да попита дали тя изобщо е гледана от СЕМ и заради “скандала” има ли санкция за “Шоуто на Слави”.

Коментари

Нарцис ( преди 2 години )
Много сладичък беше!Дано не вземе, че да умре сега!Много ще ни липсва хлабавото му дупенце
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Питър- Пан ( преди 2 години )
Господ да си го прибере *** ошмушкан.Какво ни занимават с *** свади?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна