IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:15 | 25 февруари 2022
Обновен: 00:30 | 24 април 2024

Изтеглят 130 български граждани от Украйна

Пазят в тайна начините на преминаване и часове на тръгване от съображения за сигурност

По материала работи: Слав Велев
Изтеглят 130 български граждани от Украйна

Снимка: БГНЕС

Започва изтегляне на български граждани от Украйна.

Министерство на външните работи и българската държава като цяло правят всичко възможно, за да изтегли нашите сънародници от Украйна, заяви Митко Димитров от пресцентъра на МВнР.

Към момента автобуси пътуват към Киев, Украйна, за евакуиране на нашите сънародници. МВнР, съвместно с Министерство на транспорта, е организирало тези автобуси, подчерта Димитров пред бТВ, след като има сигнали от сънародници, че не могат да се свържат с мисията ни, за да заявяват желанието си за евакуация. Димитров уточни, че мисията ни в Украйна в момента е в ограничен състав, но се работи и прави всичко възможно, всеки, който пожелае съдействие, да го получи.

От Одеса днес ще тръгнат 130 души с три автобуса, те са уведомени, знаят графиците на тръгване, съобщи още Димитров и добави, че начините на преминаване и часове на тръгване стават ясни на място, поради съображения за сигурност.

Коментари

Новини Варна