IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:20 | 1 март 2022
Обновен: 15:58 | 28 април 2024

4 млн. за калиев йодид и... сирени. Кабинетът за бедствие ли ни готви?

Правителството одобри разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия

По материала работи: Слав Велев
4 млн. за калиев йодид и... сирени. Кабинетът за бедствие ли ни готви?

Снимка: МС

Правителството одобри разходи в размер на близо 4 млн. лв. за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия.

Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансиране на дейности за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

С Решението се одобрява финансиране на дейности за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по реда на чл. 56 от Закона за защита при бедствия, в размер на 4 100 000 лв., за финансово обезпечаване на подновяването на запасите от таблетки калиев йодид с изтекъл срок на годност към 31.12.2021 г. и за закупуване на модули и части за ремонт на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване, съобщиха от МС.

Средствата се разпределят в съответствие с Решението от Протокол № 2 от заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, проведено на 25 февруари 2022 г.

Коментари

Новини Варна