IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:15 | 6 март 2022
Обновен: 09:02 | 11 май 2024

Виден добрички протестър стъпкал знамето на ЕС на Шипка и го заменил с руско

Деньо Павлов е един от участниците в конфликтните ситуации по време на честването на 3 март

По материала работи: Слав Велев
Виден добрички протестър стъпкал знамето на ЕС на Шипка и го заменил с руско

Снимка: Ваньо Стоилов, 24 часа

Добричлията Деньо Павлов е един от участниците в конфликтните ситуации по време на честването на 3 март на Шипка.

От полицията в Стара Загора коментираха, че все още няма нито един задържан, но се водят проверки и са образувани преписки, по които върви оперативно изясняване за лицата, участвали в конфликтните ситуации. Преглеждат се в момента записите от камерите, с които полицаите са снимали всичко случило се навръх националния празник. 

Деньо Павлов обаче сам се е представил пред журналистите след като извадил знамето на Европейския съюз от стойката на трибуната и започнал да го тъпче, като вместо него поставил руския флаг, предаде ПроНюзДобрич. Мъжът се представил като координатор на Гражданска инициатива за суверенитет на България и на държавите по света. Павлов обяснил пред медиите, че е донесъл на върха две знамена – руско и българско, с размери 7 на 3 метра, както и 30 портрета на руски военноначалници и български опълченци и революционери.

На 3 март на Шипка на официалната трибуна официалните лица така и не се качиха. Председателят на парламента Никола Минчев прие строя на почетния караул и произнесе слово, застанал пред микрофон отстрани на трибуната, под бурните освирквания на присъстващите. Те не спряха и по време на приветствието на премиера Кирил Петков, който говори, обграден от гардове на НСО.

72-годишният Деньо Павлов е познат като участник във всевъзможни протестни акции през последното десетилетие. Той и Пепа Рашева бяха сред най-активните участници в протестите през зимата 2012 година – срещу високите сметки, срещу продажбата на българска земя на чужденци, срещу шистовия газ и много други.

През пролетта на 2013 година двамата пътуваха до Сирия, за да изразят подкрепата си за Башар Асад. Посещението им в Сирия отприщи недоволни коментари в различните групи във “Фейсбук” с твърдения, че двамата са завлекли почти всички политически формации по време на стачките предходната година.  

След това Рашева разказва пред медии, че посещението е било напълно частно и си го финансирали сами. Платила лично 400 евро за билети в двете посоки, а там настаняването и храната били осигурени от Асоциацията на сирийците. Провели срещи с министъра на труда и социалната политика на Сирия, зам.-министъра на външните работи на Сирия, срещнали се с ръководството на университета в Дамаск.

През 2014 година Деньо Павлов се появява в на митинг «От референдум в Крим — към референдум в Русия». Участвал като представител на Гражданска инициатива “България подкрепя политиката на Русия”.

Деньо Павлов е заслужил треньор по борба. Гордее се, че е единственият наставник, който от подготвителни неспортни училища сам е извел шампиони до мъжете. В националния отбор възпитаниците на помощник треньора Павлов печелят две европейски и една световна титла.  Деньо обаче е склонен да отдава успехите си на своите паранормални способности. А именно, дарбата му да улавя информация от фините слоеве на нашата реалност.  По думите му получавал напътствия свише и за всяка тренировка после как да бъде проведена.

Един ден по същите тези духовни канали Деньо  разбрал, че Съветският съюз ще се разпадне. Спомня си, че когато получил прозрението бил на тренировките на националния отбор в София. Отгоре обаче имало и заръка да предаде тази духовна информация в Руското посолство. „Отидох и веднага ме приеха. Предупредих човека, с който разговарях, че ще чуе някои неща, които може да му се сторят странни, но да ги предаде където трябва. Първото, което се даде и им го препредадох буквално, че България ще се отдели от СССР. Второто съобщение бе, че СССР се разпадне по две причини -свръхнекомпетентност и корупция. Третото бе, че изходът е в регулиране на тези явления. “Тогава ви се отваря друг път за развитие”, разказва преди години пред „Стандарт“ добричлията.         

На  името на протестъра в Търговския регистър се води „Столетник- Деньо Павлов“ ЕООД,  регистрирано през 2020 г. като в предмета на дейност е включено „Рехабилитационни услуги; изготвяне на индивидуални програми с цел: дълголетие, здраве сила и живот и т.н.“ Дружеството е регистрирано с уставен капитал от 10 лева.

Коментари

Сър Стенли Ройс ( преди 2 години )
Целия вътре вътре вътре вътре суууууууух за русофобите! Браво чиче!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Ватенка с ушанка ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна