IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:15 | 29 март 2022
Обновен: 10:05 | 23 април 2024

Военният министър: Нямаме боеспособна армия, НАТО ни пази (ВИДЕО)

Модернизацията и попълването на липсите няма как да стане за 4 или 5 г., заяви Драгомир Заков

По материала работи: Слав Велев
Военният министър: Нямаме боеспособна армия, НАТО ни пази (ВИДЕО)

Кадър и видео: Фейсбук/BG VOICE

Министърът на отбраната Драгомир Заков представя екипа си и приоритетите в работата си, близо месец, след като зае поста, предаде BG VOICE.

“Давам си сметка за сложния момент, в който поех поста. Всеки един дипломат трябва да поеме тази отговорност. Поех министерството в един момент, всички компромиси в кризата, в която се намираме, не могат да се правят повече. Време е да се взимат държавнически решения, а не свързани с политическата целесъобразност. Както бг гражданите и военните Имаме нужда от способна армия и тя е гордост за нас. Трябва да запълним липсите, но това са сериозни разходи. Тези средства ще бъдат похарчени по честен начин”, заяви Заков.

Той подчерта, че не трябва да чакаме само на нашите съюзници да пазят страната ни.

Той зае поста на Стефан Янев, а рокадата стана заради различия между него и премиера Кирил Петков по българската позиция спрямо войната в Украйна.

Заков пое поста на фона на разговорите в ЕС и НАТО за единен отговор на кризата в Украйна и нуждата от засилване на военното присъствие в страните от източния фланг на Алианса.

Коментари

Новини Варна