IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
12:45 | 29 март 2022
Обновен: 12:03 | 3 май 2024

Разделят министерството на Нинова, половината го дават на Лорер

Четворната коалиция готви създаването на 19-ото ведомство

По материала работи: Слав Велев
Разделят министерството на Нинова, половината го дават на Лорер

Снимка: МС

Проект на Постановление на Министерския съвет за разделяне на Министерството на икономиката и индустрията на две нови министерства е публикуван в Портала за обществени консултации на правителството.

С постановлението се регламентира разделянето на икономическото ведомство на Министерство на икономиката и индустрията и Министерство на иновациите и растежа.

Министър на икономиката и индустрията е председателят на БСП Корнелия Нинова, а министър на иновациите и растежа е Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Кабинетът на Кирил Петков, зад който стои четворна коалиция от ПП, БСП, ДБ и ИТН, ще се състои от рекордните 19 министерства и 20 министри (вицепремиерът "по ефективното управление" Калина Константинова е без портфейл).

Сред предложените промени са тези в устройствените правилници на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, с които се регламентира преминаването им към Министерството на иновациите и растежа.
 
Чрез предвидените изменения на нормативните разпоредби се преразпределят правомощия от материалната компетентност на министъра на икономиката, председателя на Държавната агенция за научни изследвания и иновации и ръководените от тях ведомства, които следва да бъдат поети от министъра на иновациите и растежа, респективно Министерство на иновациите и растежа.

Коментари

Новини Варна