IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
16:15 | 29 март 2022
Обновен: 04:31 | 25 април 2024

Спецпрокуратурата погва роден депутат заради публикация във Фейсбук

Проверяват Елена Гунчева за престъпление против Републиката

По материала работи: Слав Велев
Спецпрокуратурата погва роден депутат заради публикация във Фейсбук

В Специализираната прокуратура са постъпили сигнали от граждани, в които се излагат твърдения, че български народен представител с инициали Е. Г. евентуално е извършил престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс (чл. 98). Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На основание на чл. 145 от Закона за съдебната власт прокурор от Специализирана прокуратура незабавно е разпоредил извършване на проверка по случая.

След приключване на проверката Специализирана прокуратура ще предостави допълнителна информация.

"Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство се присъединяват към своите колеги от ЕС, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител. Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества".

Това се казва в съвместно изявление на посланиците у нас на осемте държави, разпространено от дипломатическата мисия на САЩ.

Съвместното изявление е по повод публикация на депутата от „Възраждане“ Елена Гунчева от 18 март. В нея Гунчева написа, че Русия разполага с оръжия, с които „точно може да улучи Министерски съвет“, ако българското правителство реши да изпрати военна помощ на Украйна.

Коментари

Новини Варна