IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
08:50 | 30 март 2022
Обновен: 21:21 | 23 април 2024

Поморие пропищя от бежанците. Надраскаха града с нацистки символи и знаци на "Азов"

Общината дебне за нарушители

По материала работи: Слав Велев
Поморие пропищя от бежанците. Надраскаха града с нацистки символи и знаци на "Азов"

Снимка: Фейсбук

През последните няколко дни, на различни места в Поморие се забелязват надраскани със спрей нацистки символи, враждебни надписи и наименования на паравоенни групировки в Украйна. Поругани са обществени места за разходка, както и паметната плоча на руски войници до Интерхотел Поморие, съобщиха от Общината.

"Община Поморие е гостоприемна, приема украински бежанци, оказва им пълно съдействие, разкри пункт за хуманитарна помощ и център за психологическа подкрепа, но нацистките свастики и знаци и тяхното разпространение са инкриминирани от българския Наказателен кодекс. Драскането със спрей по публични места на знаци и наименования на военизирани структури в Украйна, като "Азов“ е в нарушение на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред в Община Поморие и представлява хулиганска проява.

В тази връзка напомняме, че Община Поморие следи стриктно за нарушители, независимо дали са български или украински граждани, като своевременно са предприети действия по премахване на знаци и надписи на паравоенни групировки и уведомява служителите на РУП Поморие за хулиганските прояви", категорични са от Община Поморие.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
З ( преди 2 години )
Май трябва да ги връщаме към Полша,с тях имат общи интереси и кръжоци!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 5
З ( преди 2 години )
Честито на всички нас .Тепърва ще благодарят на България !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
И СЕГА ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 3
Новини Варна