IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
13:15 | 2 април 2022
Обновен: 04:17 | 26 март 2024

Идва студ! Очаква ни понижение на температурите

Поривите на вятъра ще достигне 90 км/ч на места

По материала работи: Слав Велев
Идва студ! Очаква ни понижение на температурите

Графика: НИМХ

Времето застудява, Студът вече се настанява в Западна България. Много ветровито ще остане за пореден ден времето у нас, на места с временно силен югозападен вятър. В осем области от страната в Югоизточна България и на север от планините, остава в сила предупреждение за пориви до близо 90 км/ч.

Привечер вятърът временно ще отслабне, ще се ориентира от запад и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури днес слабо ще се понижат и ще са между 17° и 22°. Облачността ще е по-често значителна и на места за кратко ще превали и прегърми.

През следващото денонощие вятърът от северозапад отново ще се усили и застудяването ще продължи още по-осезаемо: Минималните температури ще са между 2° и 7°, в югоизточните райони до около 10°, а максималните - между 11° и 16°. Облачността покрай Дунав често ще намалява до слънчево, но в останалата част от страната ще е по-често значителна и на места ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг, но със застудяването границата ще се спусне до около 600 метра. В Южна България ще има и гръмотевици, предаде БНТ.

Облачно и с валежи от сняг ще бъде в планините, на места е възможно и да прегърми. Много ветровито време със силен, временно бурен вятър от запад-северозапад.

Температурите още ще се понижат и максималните в курортите ще са от минус 4° на Алеко до +3° в Боровец и Пампорово. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

Облачно време ще преобладава и на Балканите. Валежи от сняг ще има на много места в северозападната част от полуострова, а от дъжд - на изток, също и на места по крайбрежията на Адриатическо и Йонийско море.

У нас в понеделник вятърът чувствително ще отслабне, а валежи ще има само на отделни места. През деня във вторник ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. Времето ще се задържи променливо, ще има слънчеви часове, но и краткотрайни превалявания, на места придружени от гръмотевици.

Коментари

Новини Варна