IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
13:15 | 7 април 2022
Обновен: 07:19 | 6 май 2024

Патрон, "кръв" и "информиран"! Заплашиха с убийство роден спецпрокурор

"Какво още трябва да се случи, за да работим за обществото, а не да бъдем атакувани", попита Сийка Милева

По материала работи: Слав Велев
 Патрон, "кръв" и "информиран"! Заплашиха с убийство роден спецпрокурор

Заплашиха с убийство роден магистрат от Спецпрокуратурата. Той бил предупреден с патрон в плик, открит на работното му място. През последната година алармираме за политически натиск. Сега вече има натиск с криминален характер, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева в изявление от Съдебната палата.

"На ул. "Черковна", в шкаф на служебен кабинет на магистрат, е намерен плик, адресиран лично до него. Подател не е посочен. В плика има патрон 9 мм и няколко хартиени бележки - напечатани изрезки на отделни думи - "кръв" и "информиран". Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет такова нещо. Всеки може да си направи извода каква е целта. Дали е случайно, че има текст и с името на столична болница, която колегата е посещавал в последните месеци", разкри Милева. 

Тя посочи, че сградата на Специализираната прокуратура е охранявана от органите на Министерството на правосъдието.

"Целта е магистратите да се страхуват да изпълняват задълженията си. Те трябва да бъдат самостоятелни и да изпълняват задълженията си без външен натиск и вмешателство", каза още Сийка Милева, цитирана от "24 часа".

Заплашеният прокурор повече от година е с охрана заради застрашеност.

"Как държавата ще гарантира, че това няма да се случи с други колеги? Какво още трябва да се случи, за да работим за обществото, а не да бъдем атакувани. Доживяхме колеги да разпитват прокурори за заплахи към тях", завърши Сийка Милева.

От Министерство на правосъдието увериха, че ще окажат пълно съдействие на следствието за решаване на казуса.

Коментари

Новини Варна