IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
10:45 | 14 април 2022
Обновен: 23:16 | 2 май 2024

Питат полицаите какви са? Отговарят: Страхливи, мързеливи и интриганти

Тресе ги страх от хора с връзки, медии, адвокати и НПО

По материала работи: Слав Велев
Питат полицаите какви са? Отговарят: Страхливи, мързеливи и интриганти

Регионален форум "Рискът, стресът, националните и регионалните проблеми в МВР: Възможните и устойчивите решения" се състоя в областната управа във Видин, съобщиха от областната дирекция в крайдунавския град. Форумът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР по проект, финансиран от Норвегия. Изследвани са факторите, причиняващи професионален стрес и промяната, която е настъпила в периода 2015-2020 г. Успоредно с това е направена оценка на риска на работното място и проблемите в системата на вътрешното ведомство, предаде "Труд".

Във форума участваха областният управител на Видин Любен Иванов, заместник-председателят на НС Росица Кирова,  директорът на областната дирекция на МВР Петър Коцин и др. Изводите от изследването, проведено сред 1600 служители на МВР обобщи зам.-шефът на синдикалната федерация Илия Кузманов.

“Проблемите, които идентифицира изследването, са: ниският статус на МВР и слабата кадрова политика, неефективната селекция и неадекватна подготовка. Грешките в кариерното развитие създават напрежение между ръководния и изпълнителния състав“, отбеляза Кузманов. Според него, основен проблем, който е идентифициран в редиците на вътрешното ведомство, е образът на лошия началник - ниска интелигентност, мързел, страх, несправедливост, интригантство, раболепен пред висшестоящите, унижаващ и измъчващ подчинените, бюрократ, непрофесионалист. Освен това, страхотният страх от хора с връзки, медии, адвокати, НПО и др. Изследването е направено на база разговори с над 1600-те служители във вътрешното ведомство.

Коментари

Новини Варна