IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:45 | 19 април 2022
Обновен: 10:11 | 2 май 2024

Времето по Великден: Редуваме летните дрехи със зимните якета!

На празника слънцето ще се покаже и температурите ще се повишат, но няма да липсват и облаци

По материала работи: Слав Велев
Времето по Великден: Редуваме летните дрехи със зимните якета!

Нетипичното за сезона студено време в сутрешните часове затрудни движението в планинските райони. 

Априлският сняг затрупа високите места и проходите в страната. Около 10 см снежна покривка се натрупа на проходите Петрохан, Шипка и Хаинбоаз. Студеното време е нетипично, но не е изключение, казва синоптикът Симеон Матев и обещава, че снегът през април няма продължи дълго, предаде Bulgaria ON AIR.

"През следващото денонощие отново може да превали сняг, но с напредване на дните през седмицата температурите ще се повишават. Пригответе летните дрехи, но не забравяйте все още и зимните", каза синоптикът.

Защото на празника слънцето ще се покаже и температурите ще се повишат, но няма да липсват и облаци.

"През празничните дни максималните често ще бъдат между 15 – 20 -22 градуса. В петък ще бъде предимно слънчево и приятно, но в събота се очаква да премина поредно атмосферно смущение. Ще превали, ще прегърми", обясни Матев.

В почивните дни на добри условия ще се радват любителите на ските по зимните курорти, а в нощта на Възкресение, когато хиляди миряни ще се струпат около храмовете под открито небе, дъждове са възможни, но на малко места.

"Очакванията са с напредването на нощта, в която се посреща празникът, времето да бъде по-спокойно. Времето ще бъде с нас", добави синоптикът.

До края на месеца ни очаква още едно застудяване, но с не толкова ниски температури, след което топлото време ще се задържи.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Коментари

Новини Варна