IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
13:00 | 23 април 2022
Обновен: 05:43 | 18 април 2024

Балабанов и Сандов готови да стегнат куфарите за Киев, чакат и Нинова

Правителствена делегация заминава за Украйна след Великден

По материала работи: Слав Велев
Балабанов и Сандов готови да стегнат куфарите за Киев, чакат и Нинова

Станислав Балабанов от ИТН/Снимка: БГНЕС

Станислав Балабанов от ИТН ще бъде в делегацията за Киев. Това обяви той пред NOVA. „Аз ще бъда единственият представител. В тежки моменти се взимат трудни решения. Правителствена делегация е полезна като ход да се случи и от близо да се уверим какво значи война”, заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.  

В петък премиерът Кирил Петков обяви, че ще покани коалиционните си партньори да сформират делегация и да отидат до Киев.  

Идеята на премиера е евентуалното пътуване до Украйна да завърши с общо решение - да изпрати ли България военна помощ на Киев.

 „Аз ще ги поканя да отидем в Киев, защото не може човек да има по-информирано решение отколкото, когато е там. Надявам се, че тази седмица, докато парламентът е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери и всеки ще направи стъпка назад”, заяви Петков.

„Идеята е по един човек от всички коалиционни партньори да отиде в рамките на тази седмица, за да може да подготви терена за предстоящото решение”, заяви вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

„На този етап не мога да кажа дали г-жа Нинова ще пътува, вярвам, че ще има представител и на този коалиционен партньор, защото това е важно да може да се добие представа на място”, заяви Сандов.

Коментари

Новини Варна