IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:15 | 27 април 2022
Обновен: 22:18 | 24 април 2024

Превозвачите още по-недоволни след протеста: Блокират граници, спират доставки

Акцията е насрочена за 18 май

По материала работи: Слав Велев
Превозвачите още по-недоволни след протеста: Блокират граници, спират доставки

Колони от камиони преминаваха по булевардите „Владислав Варненчик“ и „Христо Ботев“

За 18 май е насрочен следващият по-мащабен протест на превозвачите, които днес не получиха отговори на поставените въпроси от представителите на властта.

Протести срещу високите цени на горивата и въвеждането на нови тарифи за ТОЛ системата се проведоха в столицата, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Благоевград.

Транспортният бранш остава обединен, подчерта Магдалена Милтенова - председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

"Защото тогава – на 18 май, ще спрем транспорта в България, ще блокираме границите, ще блокираме пътните артерии, ще спрем доставките по хранителните магазини. И тогава ще им се наложи да ни чуят", коментира тя пред БНР.

Автошествието във Варна днес тръгна от входа на града при АМ “Хемус“. Колони от камиони преминаха по булевардите „Владислав Варненчик“ и „Христо Ботев“. Маршрутът им продължи по "Аспарухов мост" до детелината на кв. „Аспарухово“.

Исканията на превозвачите са премахване за период от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което ще доведе до поевтиняване на горивата с около 10-15 ст. за всеки български гражданин; намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца предвид необходимостта от нотификация обаче от страна на Европейската комисия настояваме до получаването на такава със задна дата – 1 април, държавата да възстановява директно на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от вече платения акциз.

Коментари

Новини Варна