IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
09:00 | 4 май 2022
Обновен: 14:53 | 25 април 2024

Бил ли е кортежът на Радев с включена сигнализация при ПТП-то?

Според експерти колите на НСО често карат с превишена скорост

По материала работи: Слав Велев
Бил ли е кортежът на Радев с включена сигнализация при ПТП-то?

Кадър: Bulgaria ON AIR

Охранител от Националната служба за охрана и лекар са пострадалите при катастрофата с кортежа на президента Румен Радев край Пловдив. Медикът е със счупване в областта на ръката. Той е транспортиран от болница "Св. Георги" в Пловдив до София в болница "Лозенец". 

Инцидентът стана малко преди президентът да пристигне на планирано посещение в Пловдив. Държавният глава вижда как един от автомобилите на НСО катастрофира с камион.

"Автомобилът на НСО, който се движеше преди мен претърпя ПТП. Изскочи камион отсреща, предприе изпреварване и автомобилът просто катастрофира в него", съобщи Радев. 

Бившият служител в НСО Николай Марков е пътувал със същите автомобили докато е охранявал първите мъже в държавата. Според него обаче, има разминаване между фактическата обстановка и твърдението на президента, че автомобилът се е движил пред него.

"Той може да го нарича така по много причини, има някакви съображения. Пилотният автомобил има и светлинна, и звукова сигнализация. Не изглежда по този начин, по който го видях на местопроизшествието", заяви Марков.

Според него е необичайно лекарят да се вози в пилотната кола.

"Тази ситуация може да я коментира началникът на НСО. С този коментар президентът предопределя разследването на катастрофата, което трябва да извърши КАТ", уточни експертът по национална сигурност.

Пред Bulgaria ON AIR собственикът на фирмата, която притежава камиона, беше лаконичен. Той уточни, че не знае подробности за инцидента, научил за него от медиите. 

Според експертите колите на НСО често карат с превишена скорост. И подобни инциденти не са изключение.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Коментари

Новини Варна