IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
11:00 | 5 май 2022
Обновен: 17:46 | 22 април 2024

400 лв. за квартира на работещите украинци. Държавата ги плаща

Трудовата борса във Варна работи активно за намиране работа на бежанците от войната

По материала работи: Слав Велев
400 лв. за квартира на работещите украинци. Държавата ги плаща

Снимката е илюстративна/АРХИВ

400 лв. за квартира през работодателя в рамките на 3 месеца - това е мярката, която готви правителството за стимулиране на заетостта сред украинците и осигуряването им на подслон. Това стана ясно от интервю на вицепремиера Калина Константинова пред БНТ. Целевата помощ ще бъде предназначена и за българи от уязвими групи.

"Мярката няма да е само за бежанци, но и за българи, които имат нужда и попадат в целева група – например, които не са работили дълго време. Смятаме, че тази криза ни дава възможност да изгладим проблеми и да направим мерки, които ще са от полза за всички", заяви Константинова. В момента се уточняват детайлите. Трудовата борса във Варна работи активно за намиране работа на бежанците от Украйна.

Вчера, отново във връзка със заетостта на бежанците, стана ясно, че държавата ще финансира и отварянето на дневни детски центрове. От тях също ще могат да се възползват и българи: 

В момента около 57 000 са украинците, настанени в хотели. Както е известно, те трябва да ги напуснат до 31 май. Ще бъдат преместени в държавни и общински бази. Константинова съобщи, че до момента са осигурени 33 000 места, като прегледът на легловия фонд продължава.

Коментари

Новини Варна