IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:46 | 16 юли 2014
Обновен: 07:43 | 14 юни 2024

Водата се оттегля от Бургаско

Водата се оттегля от Бургаско

По материала работи: Борис Проданов
Водата се оттегля от Бургаско

Реките Ропотамо и Дяволска са прелели от обилни валежи. До Приморско може да се стигне само с високопроходима техника. Пътят Бургас-Созопол вече е проходим.
Временно движението на моторни превозни средства по пътя Созопол – Приморско е било спряно поради наводняване и паднали дървета.
Водачите са използвали обходен маршрут за Приморско през Царево. Наводнен е бил и пътят Приморско – Аркутино, тъй като река Ропотамо преляла.
Пътят Приморско – Ясна Поляна също е бил трудно проходим поради паднали от бурята дървета.
Наводнен е бил и пътният възел в община Созопол на разклона за село Равадиново, където е имало заседнали автомобили. На пътя край река Ропотамо е имало осем бедстващи души.
Кметът на Приморско Димитър Германов обясни, че се е изпратил екип, който да спаси бедстващите, тъй като нивото на реката постоянно се е вдигало и голяма техника трудно би могла да навлезе там.
Операцията по спасяването на шестимата души, които по-рано са бедствали в Приморско, е преминала успешно, но бедственото положение в Приморско остава.
В резултат на усилените действия по отводняване на участъците от пътя Бургас – Созопол, които са били залети от придошлата дъждовна вода, пътят вече е проходим за шофиране в двете платна при засилено внимание от страна на водачите.
След спирането на валежите обстановката в Бургаска област се нормализира. Вече няма бедстващи граждани.
В община Созопол все още остава наводнен пътният възел на северния вход на Созопол. Поради повредена настилка на моста до село Росен, затворен остава също и път III 992 между селата Росен и Веселие.
В община Приморско остават наводнени отделни пътни участъци в района на река Ропотамо между къмпинг „Аркутино” и моста на реката. Затруднено е движението по пътя Ясна поляна – Приморско.
От Пътна полиция препоръчват движението на гражданите в тази посока да се извършва по маршрут Бургас – Маринка – Ново Паничарево – Ясна Поляна.

Коментари

Новини Варна