IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
17:00 | 8 май 2022
Обновен: 00:18 | 5 май 2024

Карадайъ: Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори!

„Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата на нас”, призова той

По материала работи: Слав Велев
Карадайъ: Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори!

„Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори! Да се готвим единни и обединени да защитаваме демокрацията в нашата Родина България”. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към хората в Караманци, където беше отбелязана годишнината от Майските събития през 1989 г., пишат от Движението.

„Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата на нас”, призова той. И заяви: „Вчера дойдоха отнякъде, в нарушение на Конституцията се наместиха в политиката и днес пак ни сочат вратата. Викат: „Ако не сте съгласни с нас, ей там е вратата!”, коментира лидерът на ДПС.

„Затова единни и мощно да защитим демокрацията и свободата в България, единни и мощно да тръгнем да решаваме проблемите в страната, които днес имаме след всички тези кризи”, апелира още Карадайъ.  

Според него се вижда как след 30 години демокрация на терена на политиката в Народното събрание „се настаняват хора, които трудно биха дефинирали понятията демокрация и политика”.

„Имаме власт, която вече е на една година като министри, нищо че формално правителството е на пет месеца. Те тръгнаха с нарушаването на Конституцията и на законите в страната и  до днес продължават по този начин. Тръгнаха с реваншизъм в период на множество кризи. Вместо да решаваме проблемите на хората и да търсим изход от кризите, те се занимават с реваншизъм”, критикува Карадайъ.

„Една година ги гледаме. Кризите се задълбочават от самите тях, те създават нови кризи вместо да решават проблемите. А от другата страна при комшията има проблем, има война, което допълнително засилва кризите, инфлацията, скока на цените. И вместо да търсим решение на проблемите на хората, ние се занимаваме с реваншизъм. По този начин няма да се оправят нещата в страната”, категоричен бе лидерът на ДПС.

След 30 години демокрация,  дълбок поклон за успехите от миналата година и на трите избора, въпреки репресиите, каза още Карадайъ. И заяви: „Онези хора, които бяха възпитани в грозния комунистически режим, миналата година се опитаха да ни припомнят времената отпреди 30 години. Незаконно нахлуха в домовете на възрастни хора, инвалиди. Това ли е демокрацията?! Не е по-различно от преди 30 години с тези незаконни действия. По време на изборите, където и да бяхме,  хората ни говореха, припомняха ни онези времена на опити за насилствена асимилация на мюсюлманите в България”, заявява той.

Коментари

Новини Варна