IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:00 | 9 май 2022
Обновен: 19:08 | 27 март 2024

По ведомост – баби и дядовци на опашки пред пощите. Изплащат пенсиите

Пенсионерите, които получават парите си по банков път вече са ги взели

По материала работи: Слав Велев
По ведомост – баби и дядовци на опашки пред пощите. Изплащат пенсиите

Снимка: Черно море/АРХИВ

Заради трите почивни дни за Гергьовден редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май т.г. започва днес - 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък).

Пенсионерите, които получават парите си по банков път обаче вече са ги получили. Едновременно с пенсиите отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях.

То ще се прави ръчно по ведомост заради порежанията от хакерската атака върху "Български пощи". Гражданите обаче трябва да знаят, че онези, които получават пенсиите си в първия ден - обикновено осмо число на месеца, този път ще ги получат на девето число, тези, които ги получават през тория ден - на 10 май и т.н.

Коментари

Новини Варна