IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:00 | 13 май 2022
Обновен: 19:04 | 26 април 2024

Трагедия! Шестокласничка се удави в напоителен канал в Стара Загора

Група деца от различни училища играели край канала на "Напоителни системи"

По материала работи: Слав Велев
Трагедия! Шестокласничка се удави в напоителен канал в Стара Загора

Момиченце от 6-и клас от училище "Христо Ботев" в Стара Загора се е удавило днес след обяд в канал, който преминава през града. От полицията потвърдиха за инцидента, но отказаха подробности. Тялото на детето вече било извадено.

Явно става въпрос за нещастен случай. Група деца от различни училища играели край канала на "Напоителни системи", по който преминава вода от язовир "Копринка" към тракийското поле - част от него в града минава под земята, но друга е открита.

Трагедията станала след занятията, децата не са били организирано на мястото. По неофициална информация едно от тях изпуснало обувката си във водата и няколко деца се опитали да я извадят, но едно паднало в канала, който на това място бил дълбок, и непоправимото се случило. В същото време се оказа, че директорът на училището, в което учела шестокласничката, е в отпуск. Районната прокуратура в Стара Загора е образувала досъдебно производство по случая. Това не е първи случай на удавено дете в този канал. Преди време край него бяха поставени ограждения, които явно не спират търсещите приключения и по-силни емоции малчугани.

Коментари

Новини Варна