IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
08:15 | 30 май 2022
Обновен: 03:52 | 25 април 2024

Мистерия: На 27-ми Алена изчезва, а екс гаджето й духва. Пипнаха го!

Виктор бил много изплашен, лъгал, че летял със самолет, а се движил с кола

По материала работи: Слав Велев
Мистерия: На 27-ми Алена изчезва, а екс гаджето й духва. Пипнаха го!

Приятели на Алена и полиция откриха тялото/Колаж: Телеграф

Полицията в Италия арестува бившия приятел на Алена Щерк, който е заподозрян в убийството й, заявиха от МВР пред „Телеграф“.

В късния следобед в неделя приятели на 47-годишната компютърна специалистка и треньорка по латинотанци и полиция откриха трупа й в района край Радомир. Именно там, където живеел бившият й приятел Виктор Спига, било скрито тялото.

Бутонът

Алена Щерк изчезнала в петък. Първият сигнал, че нещо се е случило с нея, бил задействаният паникбутон в дома й в столичния кв. „Бояна“. Смята се, че жената го е натиснала, след като ексгаджето й я нападнал. След това колата й била открита в гаража й, старателно почистена, но при втория оглед се видяло петно от кръв. За последно нейни познати я забелязали в четвъртък вечерта в центъра на София. Тя носела сак и се връщала от танци. Имала намерение да участва в състезание в събота вечерта. Дори пуснала анонс в профила си във Фейсбук. Криминалистите предположиха още в събота, че бившият й приятел – италианец, с когото движела бизнес за храни и вина от Ботуша, но се разделили, я е убил. Същата вечер започнаха да издирват тялото й край Радомир и обявиха чужденеца за издирване с европейска заповед за арест.

Измамникът

По обяд в неделя дошло известие от карабинерите до МВР, че издирваният Спига е арестуван в град Бари, в южната част на Италия. Той бил изключително изплашен, че е хванат на тясно, и започнал да лъже кога и как е пристигнал в родната си страна. Твърдял, че долетял със самолет, което категорично не било вярно, тъй като името и данните му за самоличност липсват в масива на Гранична полиция, потвърдиха оттам пред медията ни. Разследващите смятат, че чужденецът е духнал с автомобил през границата, след като скрил трупа на Алена. Сега България очаква решението на италианския съд за екстрадацията на килъра.

Коментари

Новини Варна