IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:00 | 7 юни 2022
Обновен: 02:57 | 25 април 2024

Трагедия: Бързият влак за София удари камион, загинаха машинистите и шофьорът

Част от композицията е дерайлирала, има пострадали и сред пътниците

По материала работи: Слав Велев
Трагедия: Бързият влак за София удари камион, загинаха машинистите и шофьорът

Снимка: БДЖ

Трима души загинаха, след като влак удари камион. Инцидентът е станал в междугарието Димово - Орешец. Двама машинисти и шофьор на ТИР загинаха при тежка катастрофа на неохраняем жп прелез край гара Орешец по линията Видин-София, съобщиха от БДЖ. 

Сигналът за инцидента е подаден в 13.35 часа на тел. 112. На мястото работят екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Прелезът е бил с включена светлинна и звукова сигнализация, но въпреки това водачът на ТИР-а е преминал и е последвал сблъсъкът, при който първият вагон от композицията е дерайлирал.

Двамата загинали машинисти са от Локомотивното депо в Мездра. 

Има ранени хора, като по информация на БДЖ във влака №7623 (Видин-София), който е тръгнал от крайдунавския град в 12.25 часа, са пътували 60 души. 

Камионът бил пълен с натрошени камъни (фракция) за новостроящия се високоскоростен път София - Видин.

Движението между гарите Димово и Орешец е преустановено. В участъка гара Видин - гара Дреновец ще бъдат осигурени автобуси за превоз на пътниците. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път, уточняват от БДЖ.

Коментари

Новини Варна