IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:30 | 11 юни 2022
Обновен: 02:34 | 20 май 2024

Бай Ганьо от Швейцария шета на „Панорама бей“ в Созопол (ВИДЕО)

Домоуправителят коли и беси във ваканционното селище

По материала работи: Слав Велев
Бай Ганьо от Швейцария шета на „Панорама бей“ в Созопол (ВИДЕО)

Урс Петер Моос /Снимка: Флагман

Запознайте се с Антонио Ресио от „Панорама бей“ Созопол – Бай Ганьо от Швейцария Съседите на швейцареца Урс: Живеем в страх, прокуратура и полиция да ни защитят! Това не беше просто побой, а опит за убийство! Вижте разказа на пребития от швейцареца Урс в Созопол пред "Флагман". „Аз съм Антонио Ресио, вашият всемогъщ домоуправител, дължите ми подчинение!“. Тази култова реплика е от популярния сериал „Новите съседи“, който от години се върти в българския тв ефир.

Антонио Ресио е уникален образ – скандалджия, който трови живота на всички, заплашва ги с електрошок и за назидание конфискува изтривалките.

В подобна атмосфера от доста време живеят собствениците на жилища в комплекс „Панорама бей“.

Мястото е уникално – на носа на „Буджака“ с приказна гледка към целия залив.

Строителството също не е лошо – няколко триетажни къщи, разположени шахматно, за да се открива морска панорама от всеки апартамент.

Проблемът обаче е един и то много сериозен – швейцарецът Урс Петер Моос. Той е бивш политик, съветник от Бининген и допреди няколко години е бил сред най-ярките имена на Консервативната партия. Заради сприхавия си нрав обаче се скарва с почти всички, напуска родината си и се пренася в Созопол.

Закупувайки апартамент в „Паномара бей“ започва да трови живота на останалите собственици, които вече са вдигнали ръце от него.

Преди време Урс Петер Моос преби зверски градинаря Никола и засега се спасява само заради бавната работа на прокуратурата по този случай.

В последната година нахалството на швейцареца е достигнало нови висоти. Той се е самопровъзгласил за домоуправител, след като е успял да убеди няколко от останалите притежатели на жилища – чужденци да му ги предоставят за управление. В момента реално контролира 11 от 24-те апартамента. Не е имало Общо събрание, а само някаква подписка без правна стойност, която той размята при всеки удобен случай. Това му дава още повече самочувствие и при всяка удобна възможност раздава правосъдие в комплекса, а с това и навлича проблеми на всички останали.

ОЩЕ СНИМКИ ТУК

Последният е от съвсем скоро. Преди няколко седмици ВиК Бургас е спряла водата в „Панорама бей“ заради това, че Урс Петер Моос не ги допускал от дълго време да засекат водомерите. Щом видел инкасатора го подгонвал с люти закани. Отказвал да допусне и специалисти, които да монтират устройства с електронно отчитане.

Заради редовните скандали ВиК Бургас са стигнали до крайната мярка да извикат полиция и със съдействието на органите на реда да влязат в комплекса, за да спрат водата.

Уточняваме, че на всяко жилище са разкрити индивидуални партиди, но дори и най-смелите инкасатори се страхуват да преминат оградата, защото са посрещани от „всемогъщия домоуправител“.

По информация на Флагман.бг дори полицията е имала проблеми, за да обезпечи влизането на екипа на ВиК, който преди няколко седмици е спрял водата.

След като и коректните, и некоректните платци на „Панорама бей“ са останали без вода, Урс Петер Моос е намерил друго решение – с маркучи от съседни комплекси довежда вода до тръбите на сградата, оттам е изкъртил външния контролен водомер и набутал алтернативното водно захранване.

„Из целия комплекс се ширят стотици метри маркучи. Той осигурява вода на апартаментите, които са му дадени за управление. В тях ще настани туристи, които няма да знаят каква вода ползват – дали изобщо става за пиене, дали няма да си докарат някоя болест. Пуснахме сигнал в Регионалната здравна инспекция в Бургас. Надяваме се на бърза реакция, за да не се сложи петно върху туризма в България“, казаха пред Флагман.бг собствениците, които се събраха вчера на събрание в двора на комплекса, за да обсъдят следващите мерки, които ще предприемат.

Предстои да внесат сигнал в Районна прокуратура-Бургас – за самоуправство от страна на Урс Петер Моос. Днес собствениците бяха и на среща с кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев.

Флагман.бг се свърза с един от хората, които осигуряват вода на комплекса чрез маркучи Мирослав Цонковски, но той отказа коментар.

Апартамент в „Панорама бей“ има един от най-богатите българи зад океана – Тони Кичуков, който управлява проспериращ бизнес в Аризона, друг от собствениците е уважаван лекар от София, а трети – известен предприемач.

Пред тях има една възможност – или да търпят променливото настроение на чепатия швейцарец, или да си продадат апартаментите в този комплекс.

Собственици на жилища в „Панорама бей“ показаха на Флагман.бг скрийншот от общия им чат преди година, в който Урс Петер Моос в прав текст им пише, че ще накара всеки един да си продаде апартамента на безценица и той ще стане едноличен собственик.

Коментари

БЪЛГАРКА ( преди 1 година )
АМИ ТАКА ЩЕ Е, СЛЕД КАТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЛАСТ, НЯМА ПРОКУРАТУРА, НЯМА СЪД----КОИТО ДА РАБОТЯТ !!! ВСИЧКИ КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО И НИЩО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна