IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:12 | 16 юни 2022
Обновен: 14:17 | 24 април 2024

Освободиха Никола Минчев от длъжността председател на НС (НА ЖИВО)

"За" гласуваха 125 депутати, 113 "против" и един "въздържал се"

По материала работи: Слав Велев
 Освободиха Никола Минчев от длъжността председател на НС (НА ЖИВО)

Снимка: АРХИВ

Депутатите гласуваха освобождаването на Никола Минчев от длъжността председател на парламента. "За" гласуваха 125 депутати, 113 "против" и един "въздържал се", предаде БНТ.

За мен беше чест, е и ще продължи да бъде, на първо място, че влязох в НС и още по-голямата чест - да ме направите пръв сред равни. Това заяви Никола Минчев в края на дебатите в пленарна зала по повод исканото му предсрочно освобождаване.

Ние тук всички сме избрани от народа - харесва ни или не, ние сме тук и го представляваме, каза Минчев.

Всички знаем, че истинското основание да се иска моята оставка, е същото, което е и за искането за вота на недоверие. В пленарната зала има ново мнозинство. То не само не носи промяна, а ще съхрани този модел и в такъв парламент може би е по-добре аз да не съм председател, защото се оказа, че тези, които щяха да чегъртат, сега искат да изчегъртат мен.

За мен беше чест, а ако се наложи да избираме нов председател, пожелавам да бъде поне толкова обективен, колкото се опитвах аз, каза в заключение Минчев.

Изказването на Минчев беше последвано от бурни аплодисменти от депутатите от "Продължаваме промяната".

Гледайте заседанието НА ЖИВО ТУК

Коментари

Новини Варна