IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:45 | 27 юни 2022
Обновен: 05:10 | 23 април 2024

Трусове в Столетницата: Искат червен конгрес и смяната на Корнелия

Ако се явим на още едни избори със същия ръководител, това ще бъде катастрофа, каза социалистът

По материала работи: Слав Велев
Трусове в Столетницата: Искат червен конгрес и смяната на Корнелия

Крум Зарков/Кадър: bTV

Крум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на което да бъде сменена лидерката Корнелия Нинова. Предложението той направи в остро критично изказване пред червения пленум, на който по-рано министрите на БСП се отчетоха за дейността си през шестте месеца на правителството, вече в оставка.

"Социологическите проучвания показват, че БСП има резерв от гласове, но той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в промяната на ръководството на партията", заяви социалистът. По думите му тази промяна много бързо може да даде резултат.

"Ако не направим това сега веднага, свиквайки конгрес възможно най-бързо, ако се явим по същия начин със същия ръководител, на още едни избори, това ще бъде катастрофа", прогнозира Зарков. "Няма никакъв фатализъм и драматизъм в това", категоричен беше той.

И предупреди: "Ние сме в предизборна ситуация. И ако сме Национален съвет на БСП, трябва да помислим какво правим, за да може БСП да се представи по-добре на тези избори предишните, а не по-зле, което е възможно, въпреки социалната политика". Зарков цитира думи на Франклин: "Който избира сигурността пред свободата, губи и двете".

След което перифразира смисъла на цитата през призмата на БСП.

"Който избира комфорта на сегашното си административно състояние или скорошното си назначение, пред бъдещето на партията, скоро ще загуби и двете".

"Задачата ни трябва да бъде - собствен дневен ред и да го поставим в центъра на дебата, а не просто да се прикачим към поредната конфигурация, прикачване, което не е сигурно", предупреди той.

Коментари

БЪЛГАРКА ( преди 1 година )
МНОГО Е ПРАВ КРУМ ЗАРКОВ !!! КОРНИ ЗАКОПА БСП !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна