IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:13 | 27 юни 2022
Обновен: 02:15 | 23 април 2024

Двама в болница след катастрофа между шуменски "Голф" и варненска "Хонда"

Сигнал за катастрофа е получен на 24 юни в 19:39 ч. на шуменския бул. "Симеон Велики“

По материала работи: Слав Велев
Двама в болница след катастрофа между шуменски "Голф" и варненска "Хонда"

Сигнал за катастрофа е получен на 24 юни в 19:39 ч. на шуменския бул. "Симеон Велики“ между водач на лек автомобил "Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация и водач на мотоциклет "Хонда" с варненска регистрация.

Полицията и екип на спешна помощ  установяват, че са пострадали водачът на мотоциклета – 23-годишен мъж от Шумен и спътничката му - 20-годишна от село Хан Крум. Откарани са за преглед в шуменската болница, младият мъж е със счупен глезен, спътничката му е с фрактура на пубисна кост.

Водачите на мотоциклета и на лекия автомобил са правоспособни. Тествани са за алкохол. Пробата на водача на мотоциклета е отрицателна, а на шофьора на лекия автомобил – 0.92 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ.

По първоначални данни са се движили в една посока - към кв. "Дивдядово", произшествието е възникнало по време на изпреварване. Водачът на лекия автомобил закачил със странично огледало мотоциклета, в резултат на което загубил управление, паднал и излязъл вляво извън пътното платно.

Образувано е следствено дело.

Междувременно 41-годишен шуменец е пострадал при пътнотранспортно произшествие, което е станало около 16:10 ч. на 25 юни на кръгово кръстовище на бул.“ Симеон Велики“ в Шумен. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.

Катастрофата възникнала между велосипедист и лек автомобил. Водачът на велосипеда не пропуснал шофьора на колата, който напускал кръгово кръстовище. Велосипедистът се ударил в задната дясна част на автомобила, паднал на пътното платно.

Пострадалият е откаран в МБАЛ - Шумен. След преглед е установена черепно-мозъчна травма. Настанен е за лечение.

41-годишната жена, която управлявала лекия автомобил е правоспособна, тествана е за алкохол. Пробата й е отрицателна. 

Коментари

Новини Варна