Варна 16°
fallback
България
15:40 | 27 юни 2022
Обновен: 21:37 | 29 април 2024

Президентът провежда консултации с ДПС за връчване на нов мандат (ВИДЕО)

По този начин не можем да намерим решение на кризите, заяви Мустафа Карадайъ

По материала работи: Слав Велев

Започваме консултации за съставяне на правителство в предизвикателен момент. Към всички кризи е добавена и политическата криза. Знаете тревогите на избирателите си от растящите цени, продължаващата война. Тези кризи не могат да бъдат решавани само от една политическа сила, каза в началото на консултациите преди даването на мандат за ново правителство с представители на ПГ на ДПС.

По този начин не можем да намерим решение на кризите, заяви Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС. Ние мисля че водим последователна политика, но не може да работим с хора, които са се самообявили за промяна, добави той.

Срещите трябваше да стартират с представители на „Продължаваме промяната“, но те не дойдоха на „Дондуков“ 2. Отсъствието си ПП оправдаха с това, че по същото време има заседание на бюджетната комисия в парламента. Със същата причина от „БСП за България“ съобщиха, че няма да отидат в предварително определения час за консултация. От ГЕРБ-СДС при президента отидоха Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Утре разговорите продължават с „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Автор на статията:
Слав Велев
президент дпс Мустафа Карадайъ консултации мандат
0 коментара
fallback
fallback