IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
09:08 | 28 юни 2022
Обновен: 00:40 | 27 април 2024

Президентът провежда консултации с ИТН за връчване на нов мандат (ВИДЕО)

Предстоят разговори още с "Демократична България" и "Възраждане"

По материала работи: Слав Велев
Президентът провежда консултации с ИТН за връчване на нов мандат (ВИДЕО)

Днес продължават консултациите при президента Румен Радев за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент. Първата среща е с представители на "Има такъв народ".

Президентът Румен Радев заяви, че решаването на кризи изисква ясни решения от политиците, за да се отговори на растящите тревоги на хората заради цените и войната в Украйна. Очаква и амбициозна и последователна външна политика, за да не допуснем България да остане в периферията на ЕС. Толерантността в българската политика е много кратка, заяви Радев и отбеляза последователната политика на ИТН по отношение Северна Македония. Необходими са време и усилия за съставяне на правителство, но и неотложни действия за приемането на бюджета и важни закони, от които зависи Планът за въстановяване и устойчивост, каза Радев.

Предстоят разговори още с "Демократична България" и "Възраждане".

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ и ДПС. "Продължаваме промяната" и БСП отложиха консултациите докато не бъде приет бюджета на държавата.

ю

Коментари

Новини Варна