IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
15:00 | 28 юни 2022
Обновен: 06:26 | 17 април 2024

Нинова: Темата оръжие за Украйна беше употребена грубо и манипулативно

Според нея това е битка за истината и за фалшивите новини, за нормална държава

По материала работи: Слав Велев
Нинова: Темата оръжие за Украйна беше употребена грубо и манипулативно

Кадър: БНТ

"Последните месеци темата оръжие за Украйна беше употребена грубо, манипулативно, с политически цели, но всяка лъжа и манипулация имат граници". Това заяви вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова Вицепремиерът на извънреден брифинг днес, предаде БНТ.

По думите ѝ главният секретар на президента Димитър Стоянов е публикувал 4 реда от документ.

"Той говори за лъжа, днес аз ще ви кажа истината с пълното досие на сделката Афганистан - Украйна, става дума за умишлена манипулация. От текста е видно, че става въпрос за сделка и доставка, сключена през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев със служебен премиер Стефан Янев", каза Корнелия Нинова.

"Желанието на изпълнителния директор на ВМЗ е да бъде променена датата и доставката и да се прехвърли от Афганистан за Украйна. Вторият документ Съветът на директорите одобрява и взима решение да се направи тази промяна в сделката. Междуведомствената комисия отказва да разглежда тази сделка и не издава разрешение. Аз като принципал на държавните дружества сменяме изпълнителния директор и Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот. В следващия документ става ясно, че изпълнителният директор, който е предприел тази сделка е назначен от ГЕРБ през 2015 година и е освободен от нас. Съветът на директорите на ВМЗ е назначен от служебния министър Везиева. Това не е война с президента", заяви Корнелия Нинова.

Според нея това е битка за истината и за фалшивите новини, за нормална държава.

Коментари

Новини Варна