IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
17:00 | 1 юли 2022
Обновен: 00:51 | 29 април 2024

Радев завъртя рулетката: Връчи мандат за правителство на ПП (ВИДЕО)

Асен Василев: Важно е да имаме кабинет, за да посрещнем кризите!

По материала работи: Слав Велев
Радев завъртя рулетката: Връчи мандат за правителство на ПП (ВИДЕО)

Президентът завъртя рулетката на конституционната процедура. Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа група в парламента - тази на "Продължаваме промяната".

По-рано днес премиерът в оставка и лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков предложи вицепремиера и министър на финансите Асен Василев за кандидат за министър-председател.

"Аз предложих на "Продължаваме промяната" следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на който имам безпрекословно доверие, с който започнахме борбата рамо до рамо и с който ще я завършим рамо до рамо в един отбор. Един отбор с него, с всички членове на "Продължаваме промяната", с всички коалиционни партньори и всички съмишленици. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата докрай", каза Петков.

За мен това е една голяма отговорност. С оглед на кризите, които трябва да посрещнем е важно да имаме кабинет, заяви Василев и добави, че този кабинет няма да бъде на мутрите, а на хората.

“Продължаваме промяната” ще разполага със седем дни да състави кабинет.

Преди и по време на процедурата пред сградата на бул. "Дондуков 2" се проведе протест против връчването на мандата от страна на президента на "Продължаваме промяната".

Коментари

Новини Варна