IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:45 | 18 юли 2022
Обновен: 18:33 | 17 април 2024

Синоптиците стряскат с прогнозата: Идните дни пек и до 40°C

Във Варна дъжд и облаци

По материала работи: Слав Велев
Синоптиците стряскат с прогнозата: Идните дни пек и до 40°C

 

Синоптиците стряскат с прогнозата: Идните дни идва пек и температури до 40°C. У нас през следващите дни ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишават, към петък максималните ще са между 33° и 38°. Тогава, обаче ще има и повече облаци и на отделни места в Северна България е възможно краткотрайно да превали.

Днес над източните райони ще има временни увеличения на облачността и в югоизточните, а след обяд в централните южни райони слабо ще превали. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, а под 30 градуса ще са по брега на морето. Там ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Ще има временни увеличения на облачността, но само по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има и купеста облачност и в Източните Родопи ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър и температурите още малко ще се понижат.

В Западна Европа времето ще се задържи слънчево и горещо. Слънчево ще бъде и в повечето райони от Централна Европа, както и на Балканите. Сравнително студено, предимно облачно и с валежи ще е на Скандинавския полуостров и в Прибалтика.

Коментари

Новини Варна