IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:15 | 21 юли 2022
Обновен: 12:05 | 1 май 2024

КНСБ от Варна: Инфлацията ще стигне 20%

Втори ръст на заплатите, поискаха синдикатите

По материала работи: Слав Велев
КНСБ от Варна: Инфлацията ще стигне 20%

Пламен Димитров/Снимка: КНСБ

Втора актуализация на бюджета е наложителна през есента заради достигането на ръста на кумулативната инфлация тогава до 20 процента. Необходим е и втори ръст на заплатите. Това заяви във Варна лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който  присъства на отчетно-изборното събрание на местната структура на синдиката, предаде Радио Варна.

Между 2 и 6% е намалението на цените на хляба в първите седмици на юли, предстои второ изследване, поевтиняването с 20% засега е само в големите вериги, каза Димитров. Той прогнозира, че хлябът ще се задържи по-евтин за кратко, защото цената на пшеницата от новата реколта е двойно по-висока.

Според него антикризисните мерки – 0% ДДС за хляба и 25 ст. отстъпка за литър гориво, не са достатъчно ефективни. По думите му средставта е трябвало да бъдат насочени към социално слабите.

Димитров каза още, че назряват социални протести в Българската агенция за безопасност на храните ,Държавната агенция по горите и в Изпълнителната агенция за борба с градушките.

Чуйте повече ТУК

Коментари

Новини Варна