IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:30 | 25 юли 2022
Обновен: 05:18 | 19 април 2024

БДЖ на подбив, лъскат вагон за висш чиновник, който щял да се повози

Според превозвача за всички влакове се спазват еднакви процедури преди отпътуване от начална гара

По материала работи: Слав Велев
БДЖ на подбив, лъскат вагон за висш чиновник, който щял да се повози

Снимка: БДЖ

Специални усилия влакът да бъде навреме и да бъде добре почистен се полагат в държавните железници заради това, че висш държавен чиновник трябвало да пътува в него. Това става ясно от разпространено в социалните мрежи съобщение от вътрешноведомствените канали на БДЖ, пише "Телеграф".

Старание

„Уважаеми колеги, по информация на управителя от днес на проведената оперативка стана ясно, че в неделя, 24.07.2022 г., с влак 2611 от гара София ще пътува високопоставен държавен служител. За целта да се проконтролира почистването, своевременното подаване състава на коловоз за заминаване, своевременно подаване на влаковия локомотив, както и всички обстоятелства, касаещи качеството на пътуване!“, гласи съобщението, насочено към съответните отговорни звена на Централна гара София.

Натягане

Съобщението е взето на подбив от коментиращи железничари, като някои от тях с тъга разказват, че подобни практики са неизличими в жп транспорта още от соцвремената. Професионалистите припомнят как подобно специално внимание се е отделяло и на влака и гарите, където преди години тогавашният национален омбудсман Мая Манолова правеше приемни за гражданите. Имало специални указания дори за гаровия персонал да носи униформите си прилежно в конкретния ден. Сред другите „натягания“ запознати припомнят превишения на скоростта на влакове, превозващи държавни величия.

Обичайно

„Това са вътрешноорганизационни процеси, които някой е решил да сподели, но доста целенасочено и тенденциозно. Нормативните документи и правила, по които се подготвя всеки влак за пътуване, не са много по-различни от описаното в документа“, заявиха за „Телеграф“ от БДЖ. Според превозвача това, че е напомнено на персонала и обърнато внимание на персонала, не е нещо необичайно и не символизира по-специално отношение към конкретния влак. От БДЖ отказаха да споделят кой е чиновникът, за пътуването на когото е било необходимо напомнянето.

Коментари

Новини Варна