IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
12:00 | 2 август 2022
Обновен: 08:49 | 29 март 2024

Новото служебно правителство встъпва в длъжност (ВИДЕО)

Голяма част от имената са били част от предишните три служебни правителства, назначени от Румен Радев

По материала работи: Слав Велев
Новото служебно правителство встъпва в длъжност (ВИДЕО)

Служебното правителство, което беше посочено от президента Румен Радев, встъпва в длъжност. Кабинетът на Кирил Петков предава властта в ръцете на кабинета на Гълъб Донев.

Четвъртото служебно правителство на държавния глава запазва структурата на редовния кабинет и четирима вицепремиери ще застанат до служебния министър-председател - Лазар Лазаров, който ще отговаря и за социалната политика. Христо Алексиев, който ще е вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията. Иван Демерджиев като заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи и Атанас Пеканов, който се връща като вицепремиер по управление на европейските средства.

Всеки от министрите поотделно ще предаде ведомството, което е управлявал на наследника си.

Голяма част от имената в новия кабинет са били част от предишните три служебни правителства назначени от Румен Радев. Гълъб Донев е бил част от всички тях като негов ресор е социалната политика. Сред другите познати имена в кабинета са Крум Зарков, който застава на начело на министерството на правосъдието. Весела Лечева, която се отказа от борбата за 47-ия парламент заради конфликт с Корнелия Нинова, както проф. Велислав Минеков, който отново поема културното министерство.

Коментари

Новини Варна