IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
14:45 | 2 август 2022
Обновен: 03:56 | 26 април 2024

Превозвачи пропищяха: Фирма платила 29 бона тол такси, доскоро давала по 9

Искат преразглеждане на тарифите

По материала работи: Слав Велев
Превозвачи пропищяха: Фирма платила 29 бона тол такси, доскоро давала по 9

Превозвачи алармираха, че в първия месец, след като влезе в сила увеличението на тол таксите, плащат три пъти по-високи суми, въпреки че поскъпването е с 50%. Това съобщиха от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Една транспортна фирми е платила 28 981 лв. за тол такси за периода от 1 до 26 юли, а за същия период през 2021 г. е дала 9115 лв.

От организацията не уточняват каква част от тези суми са за преминаване по второкласната пътна мрежа, която преди 1 юли беше безплатна. Именно тя бе използвана от превозвачи за безплатно преминаване през страната, предаде "Труд".

Според Камарата на автомобилните превозвачи решението за по-високите такси трябва да бъде преразгледано. Още преди влизането в сила на новите цени превозвачите заявиха, че увеличението на тол таксите ще бъде платено от крайния потребител - чрез поскъпване на стоките. Повечето автобусни компании вече увеличиха цените на билетите, като пътуването между София и най-големите морски градове - Бургас и Варна, поскъпна средно с левче. От 1 януари предстои още едно вдигане на тол таксите.

Коментари

Новини Варна