IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:45 | 3 август 2022
Обновен: 12:27 | 26 март 2024

Служебният министър д-р Илин Димитров встъпи в длъжност

Акцент в работата му ще бъде разплащането с хотелиерите, настанили украинци

По материала работи: Слав Велев
Служебният министър д-р Илин Димитров встъпи в длъжност

Служебният министър д-р Илин Димитров прие управлението от министъра в оставка Христо Проданов/Снимка: МС

На церемония по встъпване в длъжност служебният министър д-р Илин Димитров прие управлението от министъра в оставка Христо Проданов в 100-то правителство на Република България.

„Днес приемам поста на служебен министър на туризма с мисълта за предстоящата работа и с ясното съзнание за отговорностите и важните задачи, които предстоят, предизвикателствата пред туристическия сектор и очакванията, с които екипът ни е натоварен“. С тези думи министър Димитров се обърна към своя предшественик, като му благодари за направеното дотук и за доброто институционално сътрудничество с постоянната парламентарна Комисия по туризъм, която Илин Димитров оглавяваше в рамките на 47-то Народно събрание.

В своите встъпителни думи служебният министър очерта някои от най-неотложните задачи, които предстоят. По думите му първо трябва да се направи всичко възможно в спешен порядък, за да бъде ускорена отчетността на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна. Другата приоритетна задача е решаването на проблемите със забавените категоризации на туристическите обекти. Трябва да сме готови и за обезпечаване на работата на сектор туризъм при силна вълна от COVID-19 през есента, подчерта министър Димитров. Предстои активна работа по подготовката на зимния сезон и подпомагането на бранша за договаряне на лято 2023.

Служебният министър съобщи, че планира конкретни мерки и действия по редица актуални теми и политики, които ще подпомогнат и заздравят бизнеса в сектор туризъм – като активна работа и срещи с браншовите организации, интелигентна дигитална рекламна кампания, партньорства с международни организации и много други конкретни стъпки.

Досегашният министър на туризма Христо Проданов пожела успех на служебния министър и подчерта, че оставя в добри ръце едно подредено министерство.

„Много се радвам да приветствам с добре дошъл Илин Димитров, който доскоро бе председател на Комисията по туризъм. Вярвам, че ще имаме приемственост в нашия сектор. Туристическият бранш го познава и го приема добре. Радостен съм, че оставям министерството в сигурни ръце“, каза досегашният министър.

Той връчи на министър Илин Димитров икона на Св. Георги с пожеланието да го закриля и да му помага във важната мисия, с която се заема.

Коментари

Новини Варна