IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
11:00 | 4 август 2022
Обновен: 00:43 | 5 май 2024

АПИ се смили: Без глоби за шофьорите, останали без винетка на 31 юли

Омбудсманът Диана Ковачева призова пътната агенция да обърне внимание на този казус

По материала работи: Слав Велев
АПИ се смили: Без глоби за шофьорите, останали без винетка на 31 юли

Всички шофьори, които са ползвали републиканската пътна мрежа от установяването на проблема до края на денонощието - на 31 юли, и не са могли да купят необходимата им е-винетка заради техническия проблем, няма да бъдат санкционирани обявиха от АПИ. От изпълнителя на договора за поддържане на електронната система е изискана детайлна информация за причините за възникналия проблем и предстои той да представи своя доклад, обясниха от пътната агенция и посочиха, че Националното тол управление се извинява още веднъж на шофьорите за причиненото неудобство.

То стана повод стотици шофьори да не могат да си купят винетка е-винетки и тол продукти на 31 юли между 08.55 ч. и 13.40 ч.

Първоначално от АПИ обявиха, че няма да се глобяват само хората, които са карали по пътищата във времето от 8,55 до 13,40 ч, но "24 часа" още на другия ден обърна внимание, че това не върши работа, тъй като нарушението - каране без винетка, няма как да бъде отстранено веднага след 13,40 ч, когато човек е на пътя. Вчера омбудсманът Диана Ковачева също призова пътната агенция да обърне внимание на този казус и да не глобява хората без винетка за по-дълго време.

Коментари

Новини Варна